15 stycken
1/2 liter mjölk
50 g margarin
50 g jäst
1/2 dl socker
1 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
lite vetekli (typ 1-2 dl)
Smält margarin och häll på mjölken. Låt bli fingervarmt.
Smula sönder jästen och häll över mjölkblandningen.
Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en 1-2 cm tjock kaka och ta ut tekakor med en kopp eller annan form. Lägg tekakorna på en plåt och låt jäsa 30 minuter till. Baka i 8-10 minuter i 225 grader.
söndag 12 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Vi äter inte kavring så ofta i vårt hus, men ibland behövs kavring när man t ex ska göra en skaldjurstårta eller något sånt och då fungerar ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar