Tror att detta är första gången som jag gör sorbet i vår glassmaskin. Undra varför jag inte gjort det tidigare..... Hur som helst - gott blev det. Tror att man skulle kunna använda vilkens sorts frukt/bär som helst. I denna kombinationen tycker jag att mangon "tog över lite" - men antar att det beror på att jag gillar hallon mer än mango och inte kände så mycket hallonsmak. Nästa gång blir det sorbet med bara hallon.
4 portioner
2,5 dl vatten
2,5 dl strösocker
250 g mango
250 g hallon
1/2 dl färskpressad citronsaft
Häll vatten och socker i en kastrull. Koka i 5 minuter. Låt svalna.
Häll sockerlagen över frukten. Tillsätt citronsaften. Mixa till en slät smet. Sila smeten så att alla kärnor försvinner.
Kör smeten i glassmaskin.
Sorbet och vaniljglass är sjukt gott tillsammans!
SvaraRaderaFår testa det någon gång!
Radera