1,5 dl nutella
flingsalt
1 dl dulce de leche
270 g ägg
250 g florsocker
250 g mörk choklad
250 g smör
120 g vetemjöl
Fyllning:
Klicka ut nutellan i 8 små "högar" på bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta ut nutella ur frysen och klicka kolakrämen över nutellabollarna. Ställ in i frysen igen.
Fondantsmet:
Knäck äggen i en bunke, tillsätt florsocker och vispa lätt för hand.
Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner den i det smälta smöret. Rör tills chokladen smält.
Rör ner smör/chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet allra sist.
Smöra 8 formar med smör. Klipp till 8 långa smala remsor av bakplåtspapper som trycks fast i formarna. Remsorna ska sticka upp ett par centimeter över kanterna på formarna.
Häll i ungefär hälften av smeten i formarna. Ställ formarna i frysen i 20 minuter.
Ta ut formarna och nutellabollarna ur frysen. Lägg en nutellaboll i varje form och fördela resten av smeten jämnt i formarna.
Baka i 185° varmluftsugns 12-14 minuter. Låt stå i några minuter (ca 8-10) innan du försiktigt vänder upp fondanterna på var sin tallrik med hjälp av bakplåtspappersremsorna.
Servera med grädde och/eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar