2 ägg
2 dl rörsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemummakärnor
250 g jordgubbar skurna i halvor eller kvartar
150 g vit choklad, grovhackad
- Mortla kardemummakärnorna och blanda med mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Vispa ägg och rörsocker riktigt pösigt.
- Bryn smöret. Det ska lukta lite som kola och bli ljusbrunt i färgen. Slå i mjölken.
- Häll i smörblandningen varvat med mjölblandningen i äggsmeter. Rör försiktigt till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg i jordgubbar och vit choklad jämnt över kakan.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 35 minuter.
- Servera med glass eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar