ca 8 portioner
6 rumsvarmt äggvitor
3,5 dl socker
2 tsk maizenastärkelse
1 tsk ättika, 12% eller vitvinsvinäger
Dekoration:
3 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
färska bär och frukter
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar. Tillsätt sockret lite åt taget under vispning. Fortsätt vispa till marängen är helt slät och glansig. Känn efter att sockerkristallerna löst upp sig.
Tillsätt maizena och ättika/vinäger och vispa tills allt blandats ordentligt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen och forma till en hög botten på ca 20 cm i diameter.
Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter i 175°, sänkt värmen till 125° och grädda i ytterligare 60 minuter.
Stäng av igen och låt bottnen svalna i ugnen.
Vispa grädden och fördela över hela botten och ringla över dulce de leche och dekorera med färska bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar