4-5 portioner
1 kilo kycklingfilé
salt och peppar
2-3 msk röd balsamvinäger
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond (eller motsvarande mängd buljongtärning)
2 hg philadelfiaost
salt och peppar
klyftpotatis
Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar, salta och peppra och bryn i smör en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull.
Gör såsen i stekpannan. Häll i balsamvinäger, vatten, grädde, soya och kycklingfond och låt koka upp. Tillsätt philadelfiaost och rör tills det är en slät sås. Häll såsen över kycklingfilébitarna och låt koka tills kycklingen klar. Salta och peppra.
Servera gärna med klyftpotatis, gelé, sallad och fetaost.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar