4-5 portioner
1 kilo kycklingfilé
salt och peppar
2-3 msk röd balsamvinäger
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond (eller motsvarande mängd buljongtärning)
2 hg philadelfiaost
salt och peppar
klyftpotatis
Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar, salta och peppra och bryn i smör en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull.
Gör såsen i stekpannan. Häll i balsamvinäger, vatten, grädde, soya och kycklingfond och låt koka upp. Tillsätt philadelfiaost och rör tills det är en slät sås. Häll såsen över kycklingfilébitarna och låt koka tills kycklingen klar. Salta och peppra.
Servera gärna med klyftpotatis, gelé, sallad och fetaost.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar