söndag 21 januari 2018

kyckling i balsamvinägersås

4-5 portioner

1 kilo kycklingfilé
salt och peppar

2-3 msk röd balsamvinäger
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond (eller motsvarande mängd buljongtärning)
2 hg philadelfiaost
salt och peppar

klyftpotatis

Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar, salta och peppra och bryn i smör en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull.

Gör såsen i stekpannan. Häll i balsamvinäger, vatten, grädde, soya och kycklingfond och låt koka upp. Tillsätt philadelfiaost och rör tills det är en slät sås. Häll såsen över kycklingfilébitarna och låt koka tills kycklingen klar. Salta och peppra.

Servera gärna med klyftpotatis, gelé, sallad och fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg