måndag 13 juni 2011

Makrill med sötsur sås

Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till.


makrill
salt
ströbröd

Sås:
1 msk smör
2 - 4 msk hackad dill
1 msk socker
ca 1,5 tsk ättika (24%)
ca 1 dl grädde
ca 1 dl mjölk
salt

Salta makrillfiléerna och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på båda sidor tills fisken är genomstekt. Lägg upp på en tallrik.

Gör såsen i stekpannan där fisken precis har stekts (gör inte rent stekpannan emellan). "Stek" dillen snabbt i smöret. Tillsätt socker, ättika, grädde och mjölk. Låt koka någon minut och smaka av med salt.

Späd med mer mjöl eller grädde om såsen blir för stark. Tillsätt mer ättika om den blir för "mesig" i smaken.

1 kommentar:

  1. Jättegott....smak som man minns från barndomen!

    SvaraRadera

Populära inlägg