10-12 muffins
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 dl hallon
ca 1 hg vit choklad
lite florsocker till servering
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa det mjuka smöret fluffigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och VISPA ner i smeten.
Fördela smeten i 10-12 stabila muffinsformar alt. ställ formarna i en muffinsform. Tryck ner ungefär 3 hallon och några små bitar vit choklad i varje muffins.
Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara lite kladdiga i mitten när du tar ut dem.
Låt muffinsen vila i 10 minuter på plåten eller i formen. Ställ dem sedan på ett galler för att svalna helt.
Pudra över lite florsocker precis när du ska äta muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar