Mousse av de flesta slag, är mycket uppskattat i vårt hus. Förra helgen testade jag detta recept som jag hittade i tidningen BAKA nr 4/12.
6 portioner (lagom stora)
Blåbärsmousse:
2 gelatinblad
200 g grädde (2 dl)
15 g florsocker (2 msk)
1/2 tsk kardemumma
150 g blåbär (2 dl)
Vit chokladmousse:
100 g vit choklad
150 g vispgrädde (1,5 dl)
Till servering:
färska blåbär
riven vit choklad
eller något annat som ser trevligt ut att garnera med. För enkelhets skulle tog jag ett jordgubbsströssel jag hade hemma.
Blåbärsmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa grädde och florsocker.
Mixa blåbären.
Stöt kardemumman och blanda ner den i blåbärsmixen.
Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i mikron eller i en kastrull.
Blanda ner gelatinet i blåbärsmixen och vänd sedan ner detta i grädden.
Fördela moussen i portionsskålar. Ställ kallt.
Vit chokladmousse:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
Vispa grädden och vänd ner 1/3 i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner resten av grädden och blanda.
Fördela chokladmoussen över blåbärsmoussen i skålarna och ställ kallt.
Garnera moussen vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar