tisdag 5 mars 2013
Vaniljbullar
ca 35 bullar
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 hg smör
2 ägg
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning 1:
2 hg smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Fyllning 2:
vaniljkräm (recept här - gör dubbel sats)
Garnering:
florsocker
1 ägg att pensla bullarna med
Gör bulldegen som vanligt. Jäs 30 minuter. Kavla ut en rektangel, bred över drygt hälften av fyllning 1. Vik degen på mitten, bred över resten av fyllning 1. Vik på mitten en gång till. Du har nu en lång rektangel, ca 10-15 cm bred. Skär degen i tunna strimlor (35 st) och gör en knut av varje "strimla". Lägg i bullformar och låt jäsa 30-40 minuter. Gör under tiden vaniljkrämen.
Tryck till bullen försiktigt i mitten när den jäst klart (så att man får en lite fördjupning att lägga vaniljkrämen i) och klicka i en klick vaniljkräm. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 190° varmluftsugn, ca 10-12 minuter. Pudra över lite florsocker när de svalnat eller ska serveras.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar