tisdag 5 mars 2013
Vaniljbullar
ca 35 bullar
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 hg smör
2 ägg
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning 1:
2 hg smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Fyllning 2:
vaniljkräm (recept här - gör dubbel sats)
Garnering:
florsocker
1 ägg att pensla bullarna med
Gör bulldegen som vanligt. Jäs 30 minuter. Kavla ut en rektangel, bred över drygt hälften av fyllning 1. Vik degen på mitten, bred över resten av fyllning 1. Vik på mitten en gång till. Du har nu en lång rektangel, ca 10-15 cm bred. Skär degen i tunna strimlor (35 st) och gör en knut av varje "strimla". Lägg i bullformar och låt jäsa 30-40 minuter. Gör under tiden vaniljkrämen.
Tryck till bullen försiktigt i mitten när den jäst klart (så att man får en lite fördjupning att lägga vaniljkrämen i) och klicka i en klick vaniljkräm. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 190° varmluftsugn, ca 10-12 minuter. Pudra över lite florsocker när de svalnat eller ska serveras.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar