måndag 18 augusti 2014

Fröknäcke

Förutom att man behöver tänka på att ha en hel del olika sorters frön hemma när man ska göra detta knäckebröd, så är det hur enkelt som helst att göra - man rör bara ihop allt och trycker ut det på en plåt. Tror inte att det tar mer än 10 minuter. 




1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl rågkross
1/2 dl mandelmjöl
3/4 dl vetemjöl
3/4 msk flingsalt
1 msk honung
0,5 dl solrosolja, eller annan neutral olja
1 dl kokhett vatten

Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck/Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i 150° varmluftsugn 25-30 minuter tills knäckebrödet är hårt och fått lite färg. Bryt i lagom stora bitar när det svalnat.

När jag gjorde detta bröd första gången var sesamfröna slut i affären. Jag ökade då mängde av de andra fröna så att totalmängden frön blev 4 dl. Det blev jättegott det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg