Förutom att man behöver tänka på att ha en hel del olika sorters frön hemma när man ska göra detta knäckebröd, så är det hur enkelt som helst att göra - man rör bara ihop allt och trycker ut det på en plåt. Tror inte att det tar mer än 10 minuter.
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl rågkross
1/2 dl mandelmjöl
3/4 dl vetemjöl
3/4 msk flingsalt
1 msk honung
0,5 dl solrosolja, eller annan neutral olja
1 dl kokhett vatten
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck/Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg på en plåt. Grädda i 150° varmluftsugn 25-30 minuter tills knäckebrödet är hårt och fått lite färg. Bryt i lagom stora bitar när det svalnat.
När jag gjorde detta bröd första gången var sesamfröna slut i affären. Jag ökade då mängde av de andra fröna så att totalmängden frön blev 4 dl. Det blev jättegott det också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar