3 ägg
4 dl socker
2 dl mjöl
6 msk kakao
225 g smör
1 burk kondenserad mjölk
Börja med att koka den kondenserade mjölken (hela konserverburken) i en stor kastrull i ca 2 timmar. Se till att burken är helt täckt med vatten hela koktiden. Låt svalna något.
När mjölken kokat färdigt och håller på att svalna är det dags att röra ihop smeten till kladdkakan.
Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en bunke. Häll över smöret och rör till en slät smet.
Häll ca hälften av smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Klicka/häll i kolan ifrån konservburken. Häll över resten av kladdkakesmeten. Grädda i 30-35 minuter i 175°.
Låt stå i kylen några timmar eller över natten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar