lördag 23 augusti 2014

Kladdkaka med karamelliserad mjölk

3 ägg
4 dl socker
2 dl mjöl
6 msk kakao
225 g smör
1 burk kondenserad mjölk

Börja med att koka den kondenserade mjölken (hela konserverburken) i en stor kastrull i ca 2 timmar. Se till att burken är helt täckt med vatten hela koktiden. Låt svalna något.

När mjölken kokat färdigt och håller på att svalna är det dags att röra ihop smeten till kladdkakan.

Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en bunke. Häll över smöret och rör till en slät smet.

Häll ca hälften av smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Klicka/häll i kolan ifrån konservburken. Häll över resten av kladdkakesmeten. Grädda i 30-35 minuter i 175°.

Låt stå i kylen några timmar eller över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg