Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena
1 msk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt svalna.
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
ca 1-2 dl blåbär
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt.
Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten. Rör till en jämn smet.
Skeda upp en sked av smeten i botten av muffinsformen. Lägg på några blåbär och lägg en sked vaniljkräm ovanpå. Toppa med ytterligare en sked smet och lägg på några blåbär överst.
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter.
Sikta gärna över florsocker vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar