2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling)
1 stor eller 2 små lökar
smör
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche, tomat & basilika
4 stora eller 8 mindre tortillabröd
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla köttet tunt. Skala och hacka löken.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med. Krydda med salt och sambal oelek.
Rör ner crème fraiche och låt allt koka ihop någon minut.
Fördela röran på torrtillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt in en ugnssäker form. Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen 10-15 minuter. Servera med sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar