4 portioner
3 dl vetemjöl
4,5 msk strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
knappt 2 dl mjölk (190 g)
5 små ägg
smör till stekning
Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor.
Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Vänd ner försiktigt i smeten.
Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ner hälften av smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddas. Stjälp upp den på en tallrik och dra isär till små bitar (ca 1,5-2 cm stora) med två gafflar. Lägg tillbaka i stekpannan med lite smör och stek vidare i några minuter. Stek en pannkaka till på samma sätt.
Servera t ex med pudrat florsocker, lite sylt, lite grädde eller glass.
onsdag 3 maj 2017
Pulled pancakes - en tjock pannkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar