Pajdeg:
2 hg smör
170 g strösocker
3 g salt
70 g äggula (4 st)
260 g vetemjöl
8 g bakpulver (2 tsk)
Fyllning:
4-5 medelstora päron
15 g strösocker
6 g grovmalen kardemumma
Smuldeg:
75 g smör
35 g farinsocker
100 g vetemjöl
Pajdeg:
Rör ihop alla ingredienser till pajdegen för hand eller med en matberedare.
Smöra en form (22 cm i diameter). Pressa ut degen i formen.
Fyllning:
Skala päronen och kärna ur. Dela varje päron i 6 klyftor. Tryck ner päronen lite i degen. Blanda socker och kardemumma och strö över.
Sätt ugnen på 175°.
Smuldeg:
Blanda alla ingredienser till en smulig massa. Strö smulorna över päronen och grädda i ugnen i ca 35-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar