4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 g smält smör
1/2 burk karamelliserad mjölk
3 mars/japp delade i bitar
Topping:
4 hg mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
4 bitar mars/japp
Sätt ugnen på 175°.
Rör ihop ägg och strösocker. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop vaniljsocker, mjöl och kakao i en bunke.
Rör ner mjölblandningen i ägg/sockersmeten. Rör sist ner det smälta smöret.
Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form ca 20-22 cm i diameter. Klicka ut den karamelliserade mjölken och fyll på med resten av smeten. Tryck ner marsbitarna i smeten. Grädda i 25-40 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Ställ kakan kallt i ett par timmar eller över natten om tid finns.
Koka upp grädden till toppingen i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner. Rör tills all choklad smält och du har en slät chokladsmet. Bred chokladsmeten över kakan och tryck ner bitar av mars/japp i chokladsmeten innan den stelnar. Ställ kakan kallt i ett par timmar innan servering.
Servera med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar