12-15 stycken
100 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 2,5 tsk kardemumma
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 1 hg mandelmassa
lite mjölk och/eller grädde
3-4 dl vispgrädde
florsocker
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ihop mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken och det smälta smöret. Vispa samman snabbt med elvisp, ca 10 sekunder.
Fördela smeten i 12-15 muffinsformar som helst ska stå i en muffinsplåt. Använd annars dubbla formar.
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Låt svalna.
Skär av ett lock av muffinsen. Gröp ut lite av muffinsens inkrom och lägg i en skål. Riv ner mandelmassan och bland till en slät, lagom krämig röra med hjälp av en skvätt mjölk och/eller grädde. Lägg tillbaks fyllningen i muffinsen.
Vispa grädden och lägg/spritsa på muffinsen. Lägg till sist tillbaks locken och pudra över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar