lördag 26 september 2020

Citronglass med lemoncurd

Botten:
20 digestivekex
75 g smör

Lägg digestivekexen i en matberedare och mixa till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulsmeten i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten av formen.


Citronglass: 
3 ägg
1 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
2,5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 hg philadelfiaost
rivet skal och pressad saft från 1 citron

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa gulorna till en luftig kräm med socker och vaniljpulver i en annan skål. Vispa grädden i en tredje skål. Vispa ner kondenserad mjölk och färskosten i grädden med äggulekräm, citronskal och citronsaft. Vänd försiktigt nere den vispade äggvitan.

Lemoncurd:
3 ägg
2 dl strösockr
rivet skal och saft från 2 citroner
100 g rumsvarmt smör

Blanda ägg, socker och skal + saft från citronerna i en kastrull. Värm på medelvärme och rör om tills den tjocknar och första bubblan syns. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången. Låt krämen kallna.

Montering:
Varva glass och lemoncurd i formen med kaksmulorna. Ställ i frysen i minst 4 timmar.

Ta ut cheesecaken minst en timma innan servering. Garnera/Servera med vispad grädde, bär eller liknande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg