måndag 5 april 2021
Saftiga mjölkfria citronmuffins
12 muffins
250 g neutral olja, typ rap- eller solrosolja
100 g vatten
200 g ägg (ca 4 stycken)
rivet skal från 1 citron
270 g strösocker
1/2 tsk salt
300 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Blanda alla torra ingredienser förutom strösocker i en bunke.
Blanda olja, vatten, ägg och rivet citronskal i en annan bunke.
Rör ner de torra ingredienser samt strösockret i "oljesmeten". Rör till en slät smet.
Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, som helst ska de stå i en muffinsplåt för att hålla formen så bra som möjligt.
Smaksätt gärna muffinsen med något gott!
Baka i 200°, ca 20 minuter.
Förslag smaksättning:
blåbär: strö ca 1 msk blåbär över varje muffins innan gräddningen.
äpple: tryck ner skalade äppelklyftor och strö över kanelsocker innan bakning.
choklad: byt ut 40 g av mjölken mot kakao, toppa med stora chokladbitar eller rör ner hackad choklad.
hallon: strö över några hallon, smaksätt gärna smeten med 1 tsk mald kardemumma.
morötter: tillsätt finrivna morötter samt kanel, ingefära och kardemumma. Toppa gärna med en färskostglasyr.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar