4 portioner
2 sötpotatisar
1 broccolibukett
grönkål
2 kycklingfiléer
1 ask med småtomater
1/2 rödlök
1 liten påse spenat
1 pkt fetaost
ca 3 dl turkisk yoghurt
rivet skal av 1 citron
1/2-1 tsk svartpeppar
1/2-1 tsk salt
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Blanda med lite olja, salt och peppar och rosta i ugnen i ca 30 minuter 225°.
Dela broccolin in mindre bitar. Blanda med lite olja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
Dela grönkålen i mindre bitar och blanda även den med lite salt och olja. Rosta i ugnen i ca 10 minuter.
Stek kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikakrydda tills de är klara. Låt svalna och skär i mindre bitar.
Låt allt svalna och blanda i en skål. Tillsätt halverade småtomater, rödlök i strimlor, fetaost i tärningar och spenat. Rör runt.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och häll över salladen. Rör runt och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar