4 portioner
2 stora sötpotatisar
olja
salt
2 msk maisena
1 liten påse blandad sallad
ca 30 halverade småtomater 1-2 askar
1 silverlök i tunna skivor
1 smulad fetaost
ca 1 dl nötter
dressing:
4 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
1/2 tsk svartpeppar
4 tsk flytande honung
Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Lägg i blöt en liten stund. Häll av vattnet och torka potatisen med en handduk.
Lägg sötpotatisbitarna i en bunke. Ringla över lite olivolja, salta och tillsätt maisena. Rör runt tills allt blandats.
Sprid ut bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen på 250 grader i ca 20-25 minuter, tills potatisen blivit mjuk och fått lite yta.
Under tiden blandas alla ingredienser till dressingen och alla salladsingredienser läggs upp på tallrikar.
Servera salladen med sötpotatisen när potatisen svalnat något.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar