4 portioner = 8 sushigurkbåtar
0,5 dl risvinäger
1 msk strösocker
1 tsk salt
250 g sushiris
4 dl vatten
2 gurkor
2-3 avokado
2 kycklingfiléer (ca 5 hg)
ca 0,5 dl teriyakisås
0,5 tsk salt
srirachamajonnäs
Värm risvinäger, strösocker och salt tillsammans i en kastrull. Låt svalna till rumstemperatur.
Mät upp sushiris i en sil och skölj en stund. Lägg sen i blöt i ca 20 minuter. Skölj ytterligare och låt rinna av. Lägg riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten. Låt koka upp och koka sen i 10 minuter. Låt svalna.
Blanda riset och risvinägerblandning med en slickepott.
Strimla kycklingen och blanda med teriyakisåsen och 1/2 tsk salt. Stek på hög värme i en stekpanna, låt svalna.
Dela gurkorna till båtar, fyra av varje gurka. Skrapa ut det våta "innanmätet". Forma sushibollar med händerna och lägg två på varje gurkbåt.
Mosa avokadon och fördela över sushiriset. Lägg på kycklingbitar och ringla till sist över srirachamajonnäsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar