1 kg kycklingfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Marinad:
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
Sås:
2 tsk torkad dragon
1/2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl turkisk yoghurt (10%)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad färsk basilika
1 dl hackad färsk persilja
Blanda alla ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen i marinaden. Låt stå i minst 1 timma.
Bryn filerna så att de får fin färg. Salta och peppra. Lägg dem i ugnssäker form och stek klart dem i ugnen 200 grader till en innertemperatur på 70 grader, ca 20 minuter.
Låt filéerna kallna helt. Skiva dem tunt och lägg upp på fat.
Mixa ingredienserna till såsen och ringla över kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar