söndag 6 maj 2012

Hallonpannacotta med mjölkchokladtryffel

En lite syrlig pannacotta toppad med en söt chokladtryffel - det blev en riktigt god kombination. Just nu är jag väldigt förtjust i pannacotta av olika de slag och vill gärna testa nytt. Denna pannacottan blev något helt annat än förra veckans, där själva pannacottan blev söt men toppingen syrlig (mangopannacotta). Vilken som är godast är svårt att säga.




4 portioner

130 g hallon
3,3 dl grädde
2 msk strösocker
1 1/2 - 1 3/4 gelatinblad (beroende på hur tjock du vill att pannacottan ska bli)
1 vaniljstång

Tryffel:
75 g mjölkchoklad
3-4 msk grädde
20 g smör

ca 1 dl vispgrädde till garnering


Lägg gelatinbladen i blöt i några minuter.

Mixa hallonen till en slät puré.

Gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frö, vaniljstång, grädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka försiktigt i ett par minuter. Ta upp vaniljstången. Blanda ner  hallonpurén och gelatinbladen. Häll upp i portionsformar/glas och låt stå kallt i 2-3 timmar.

Tryffel:
Koka upp grädden tillsammans med smör. Hacka chokladen och smält ner den i gräddblandningen. Rör till en slät smet. Häll tryffelsmeten över pannacottan och ställ kallt i ytterligare ett par timmar.

Garnera med vispad grädde när tryffeln och pannacottan stelnat helt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg