En lite syrlig pannacotta toppad med en söt chokladtryffel - det blev en riktigt god kombination. Just nu är jag väldigt förtjust i pannacotta av olika de slag och vill gärna testa nytt. Denna pannacottan blev något helt annat än förra veckans, där själva pannacottan blev söt men toppingen syrlig (mangopannacotta). Vilken som är godast är svårt att säga.
4 portioner
130 g hallon
3,3 dl grädde
2 msk strösocker
1 1/2 - 1 3/4 gelatinblad (beroende på hur tjock du vill att pannacottan ska bli)
1 vaniljstång
Tryffel:
75 g mjölkchoklad
3-4 msk grädde
20 g smör
ca 1 dl vispgrädde till garnering
Lägg gelatinbladen i blöt i några minuter.
Mixa hallonen till en slät puré.
Gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frö, vaniljstång, grädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka försiktigt i ett par minuter. Ta upp vaniljstången. Blanda ner hallonpurén och gelatinbladen. Häll upp i portionsformar/glas och låt stå kallt i 2-3 timmar.
Tryffel:
Koka upp grädden tillsammans med smör. Hacka chokladen och smält ner den i gräddblandningen. Rör till en slät smet. Häll tryffelsmeten över pannacottan och ställ kallt i ytterligare ett par timmar.
Garnera med vispad grädde när tryffeln och pannacottan stelnat helt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar