Min man och ett av mina barn älskar revben och för första gången tänkte jag göra i ordning egna, istället för att köpa färdiggrillade i affären. Jag rycker dock att det är en maträtt man kan klara sig utan.... Omdömet om de hemmalagade revbenen blev att de var mycket godare och mörare än de man köper färdiggrillade i affären, så det känns som om att jag kommer att bli "tvungen" att göra detta fler gånger. Som tur är var det väldigt lätt att göra. Nästa gång tror kommer jag nog att lägga i lite mer kryddor i glazen - t ex lite mer peppar, kanske grillkrydda eller något gott. Smaken utifrån detta recept var ganska så mild.
3-4 portioner
1 kg kamben/tunna revben
1/2 morot
3 cm purjolök
1/2 lök
6 vitpepparkorn
1 tsk salt
Glaze:
4 msk soya
4 msk honung
1 finriven lök
2 msk olja
1 knivsudd cayenne
1 knivsudd ingefära
Lägg köttet i en stor kastrull, täck med vatten. Tillsätt grönsaker och kryddor. Koka kamben, grönsaker och kryddor på låg värme till köttet släpper, ca 1 timme. Detta moment kan göras i förväg.
Blanda alla ingredienser till glazen, pensla den på köttet och stek i 225 grader, ca 15 minuter. Eftersom det var svårt att få på all glaze vid första penslingen, tog jag ut köttet ett par gånger och penslade på mer tills det tog slut.
torsdag 3 maj 2012
Glaserade kamben - (revben)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Jag har inte testat men det ser gott ut.
SvaraRadera