fredag 24 augusti 2012
Marinerad biff med mango
2 portioner
150-175 g finstrimlat nötkött, t ex lövbiff
1 tsk färsk ingefära, skalad och finhackad
1 grön chilipeppar, finhackad
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
1 msk soja
2 msk olja
1 krm salt
lite svartpeppar
2 msk vatten
1 mogen mango
Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, 1 msk olja, salt och peppar. Täck över och låt marinera i kylskåp minst 4 timmar.
Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skåra fruktköttet i strimlor (eller använd frusen, tärnad mango)
Hetta upp woken ordentligt. Häll i resten av oljan. Lägg i och fräs det kryddade köttet på ganska stark värme under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs ytterligare 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.
Servera genast med kokt ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar