Nutella är ju gott och nutellamousse kan väl inte bli annat än gott - det var i alla fall den känsla Tina förmedlade i TV för ett par veckor sedan. Alla i min familj blev i alla fall väldigt sugna på att testa. För att slippa gå och handla gjorde jag några små förändringar i "fruktmojset" - minskade vinmängden och uteslöt hallonen som egentligen skulle varit med.
1 dl nutella
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
ett par stjälkar rabarber
3 dl socker
3 dl vatten
1,5 dl matlagningsvin
saft från 1 citron
1 vaniljstång (gör en skåra i den så att vaniljfröna kan komma ut)
Lägg nutellan i en skål. Koka upp 1/2 dl av grädden. Häll över nutellan och rör till en slät smet. Vispa resten av grädden och vänd ner den i nutellasmeten. Låt stå kallt minst 1 timma innan servering.
Dela jordgubbar och rabarber i mindre bitar. Koka ihop vatten, socker, matlagningsvin, citronsaft och vaniljstång. Häll den heta lagen över jordgubbar och rabarber. Låt kallna helt i kylskåp innan servering.
Servera nutellamoussen med fruktkompotten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar