tisdag 7 augusti 2012

Nutellamousse med rabarber och jordgubbar

Nutella är ju gott och nutellamousse kan väl inte bli annat än gott - det var i alla fall den känsla Tina förmedlade i TV för ett par veckor sedan. Alla i min familj blev i alla fall väldigt sugna på att testa. För att slippa gå och handla gjorde jag några små förändringar i "fruktmojset" - minskade vinmängden och uteslöt hallonen som egentligen skulle varit med.



1 dl nutella
3 dl vispgrädde

1 liter jordgubbar
ett par stjälkar rabarber
3 dl socker
3 dl vatten
1,5 dl matlagningsvin
saft från 1 citron
1 vaniljstång (gör en skåra i den så att vaniljfröna kan komma ut)

Lägg nutellan i en skål. Koka upp 1/2 dl av grädden. Häll över nutellan och rör till en slät smet. Vispa resten av grädden och vänd ner den i nutellasmeten. Låt stå kallt minst 1 timma innan servering.

Dela jordgubbar och rabarber i mindre bitar. Koka ihop vatten, socker, matlagningsvin, citronsaft och vaniljstång. Häll den heta lagen över jordgubbar och rabarber. Låt kallna helt i kylskåp innan servering.

Servera nutellamoussen med fruktkompotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg