fredag 24 augusti 2012
Grillade päron med noisettedipp
4 fasta päron
1 msk olivolja
Sås:
1 dl nutella
50 g mörk choklad
50 g smör
1/2 dl grädde
2 msk sirap
1 msk vatten
Lägg nutellakrämen i en kastrull.
Bryt chokladen i mindre bitar. Dela smöret i mindre bitar och lägg tillsammans med grädde, sirap och vatten. Värm på låg värme till en slät sås. Häll upp i en burk.
Tvätta päronen och skär dem i klyftor. Kärna ur och gnid in i olja. Hit kan man förbereda innan.
Grilla sedan på medelvärme (glöm inte att skrapa bort matrester från grillen först) i ett par minuter på varje sida. Servera med noisettesåsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar