I lördags när vi hade lite kompisar på besök bjöd jag på dessa pajer tillsammans med bl a räksoppa, bröd och brietårta. Jag skulle lätt kunna tänka mig att de passar bra på en buffé eller på ett julbord om man vill ha lite variation.
10 stycken
1 pkt fryst smördeg, (med 5 avlånga plattor i)
1 ägg
70-100 g ädelost
2,25 dl gräddfil
3 äggulor
1 dl riven lagrad ost
10 aluminiumformar
Garnering:
valnötter
flytande honung
Sätt ugnen på 225 grader. Låt smördegen tina och dela sen varje platta i två lika stora delar. Tryck ut varje bit i en aluminiumform.
Vispa upp ägget lätt och pensla smördegen.
Riv ädelosten och fördela den i formarna.
Blanda gräddfil, äggulor och riven ost. Häll över ädelosten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Lägg en nöt i varje form och ringla över lite honung vid servering. Smakar godast ljumna, fast det går även bra att äta dem kalla.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar