12-14 muffins
Chokladsmet:
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smält smör
1 3/4 dl mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.
Vispa samman ägg och socker poröst, tillsätt sen smör, mjölk och vaniljsocker. Blanda ner försiktigt i den torra blandningen.
Vanilj- och vit chokladsmet:
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smält, rumstempererat smör
1/2 dl mjölk
1/2 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
100 g finriven vit choklad
100 g riven vit choklad
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
Slå på hälften av mjölken och rör smeten slät.
Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke.
Blanda ner äggblandningen i smeten. Rör till sist ner 100 g finriven vit chokladen.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med chokladsmeten. Spritsa vaniljmuffinssmeten i mitten av varje muffins. Toppa med resten av den vita chokladen.
Grädda i ca 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar