Denna kaka går alldeles utmärkt att äta som den är, men när den är nybakat smakar den väldigt gott tillsammans med lite grädde eller vaniljsås. Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat nr. 1/2013.
3 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
250 g blåbär
Kokostosca:
125 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2,5 msk vetemjöl
2 msk mjölk
3 dl kokos
Sätt ugnen på 175°. Vispa socker och smör krämigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje.
Rör ner mjölken och de torra ingredienerna. Rör till en slät smet.
Fördela smeten i en smord och bröad ugnsform 25x35 cm, eller klä den med bakplåtspapper.
Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter.
Kokostosca: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk.
Rör blandningen slät med en slev. Låt den koka upp och sedan sjuda tills den tjocknat. Rör sist ner kokosen.
Fördela toscasmeten på kakan och grädda mitt i ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor med en vass kniv.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Detta recept kommer i från boken "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergström. Passar utmärkt till en buffé eller som tillbeh...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar