onsdag 28 augusti 2013
Kycklinggryta med päron
7 hg kycklingfilé (dela filéerna i något mindre bitar om de är jättestora)
smör att steka i
1 tsk salt
3 vitlöksklyftor
4 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk sambal oelek
3 stora päron
1,5 dl rostade grovhackade valnötter
ev. 1 dl grovhackad mynta
Salta och bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna.
Skala och hacka vitlöken. Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock i 5 minuter.
Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta.
Servera med ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Detta blev en saftig och god apelsinkaka. 1 hg smör 2 apelsiner 4,5 dl (280 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver 6 små ägg 4,5 dl (375 g) s...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar