onsdag 28 augusti 2013
Kycklinggryta med päron
7 hg kycklingfilé (dela filéerna i något mindre bitar om de är jättestora)
smör att steka i
1 tsk salt
3 vitlöksklyftor
4 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk sambal oelek
3 stora päron
1,5 dl rostade grovhackade valnötter
ev. 1 dl grovhackad mynta
Salta och bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna.
Skala och hacka vitlöken. Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock i 5 minuter.
Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta.
Servera med ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
En lite halvkonstig smakkombination, måste jag säga att jag tyckte detta lät som, när jag först fick syn på receptet i senaste numret av mat...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar