onsdag 5 mars 2014

Morotskaka i långpanna

6 ägg
6 dl strösocker
360 g vetemjöl
1,5 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
300 g smält smör
525 g finrivna morötter

Glasyr:
250 g rumsvarmt smör
1 pkt philadelfiaost (200 g)
6 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt i en riktigt stor bunke.  Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smält smör och finrivna morötter. Blanda allt.

Bred ut smeten i en smord och "ströbröad" långpanna, (min långpanna är 30x36,5 cm). Grädda kakan mitt i ugnen drygt 20 minuter. Låt kakan svalna helt.

Vispa smör och philadelfiaost med elvisp. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret och vaniljsockret och vispa ytterligare 1 minut.

Detta är en stor sats glasyr som räcker till att spritsa på kakorna. Jag skar kakan i lagom stora bitar först och spritsade sen ut glasyren. Om du istället vill breda ut glasyren i ett tunt lager räcker det med en halv sats av glasyren. Då breder du först ut glasyren och skär därefter kakan i lagom stora bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg