onsdag 5 mars 2014

Chokladcookies med tre sorters choklad

Jag har testat lite olika recept på chokladcookies som inte alla har blivit så jättebra som man skulle önska..... Dessa är det bästa recept jag hittat hitintills!



200 g rumsvarmt smör
160 g ljust muscovadosocker
160 g farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
325 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g mörka chokladknappar
100 g ljusa chokladknappar
100 g vita chokladknappar

Vispa ihop smöret med muscovado- och farinsocker tills det är krämigt. Tillsätt vaniljsocker och ägg och vispa tills ägget helt gått in i smeten.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och rör sedan ner det i smörsmeten. Blanda in alla sorters choklad i degen, använd gärna händerna. Plasta in degen och låt den vila i 2-3 timmar eller över natten i kylskåp.

Sätt ugnen på 180°. Dela rullen i 40 bitar och rulla varje del till kompakta bollar. Lägg dem på en plåt (max 12 på varje) med bakplåtspapper och tryck till dem lätt.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. De ska vara lätt bruna i kanten men fortfarande mjuka och sega i mitten. Låt dem svalna på galler.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg