onsdag 24 september 2014
Frasiga minipiroger
1/2 gul lök
350 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
6 ark filodeg
25-50 g smör
Hacka löken fint. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt lök och fräs tills vätskan kokat in.
Pressa i vitlöken och rör ned tomatpuré och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Lägg ut ett ark filodeg och pensla med smör. Lägg på ett ark till och skär i 6 avlånga remsor. Lägg ca 1 msk fyllning i nedre delen av remsan. Vik hörnet över fyllningen. Fortsätt vika 6 gånger till ett trekantigt paket.
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
ca 20 stycken 50 g jäst 6 dl mjölk 2 tsk salt 3 msk raps- eller solrosolja 15-16 dl vetemjöl Smula ner jästen i en bunke. Låt mjölken bli fi...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar