På bloggen "bakverk och fikastunder" hittade jag denna chokladkaka. Det blev riktigt saftig och höll sig i kylen i flera dagar.
100 g mörk choklad
2,25 dl socker
1,25 dl mjölk
1 tsk kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan.
Smält ner chokladen i smöret och rör sedan ner sockret.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Rör ner mjölken i smörblandningen och sedan även mjölblandningen.
Rör till sist ner ett ägg i taget.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150° i ca 50 minuter.
Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar