4 portioner
knappt 4 hg okokt spagetti
1 finhackad schalottenlök
100 g smör
250 g krossade tomater med basilika
salt och peppar
riven parmesanost
Bryn scharlottenlöken i 1 msk smör, häll på tomaterna och låt det koka på svag värme i ca 10 minuter. Lägg i resterande smör, smaka av med salt och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter på svag värme.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av vattnet och häll pastan i såsen. Låt koka ihop i 1 minut. Lägg upp på fat och servera med riven parmesan och kanske något kallskuret till, t ex tunt skivad kassler.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar