4 portioner
knappt 4 hg okokt spagetti
1 finhackad schalottenlök
100 g smör
250 g krossade tomater med basilika
salt och peppar
riven parmesanost
Bryn scharlottenlöken i 1 msk smör, häll på tomaterna och låt det koka på svag värme i ca 10 minuter. Lägg i resterande smör, smaka av med salt och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter på svag värme.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av vattnet och häll pastan i såsen. Låt koka ihop i 1 minut. Lägg upp på fat och servera med riven parmesan och kanske något kallskuret till, t ex tunt skivad kassler.
fredag 30 januari 2015
Spagetti i smörtomatsås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
ca 20 stycken 50 g jäst 6 dl mjölk 2 tsk salt 3 msk raps- eller solrosolja 15-16 dl vetemjöl Smula ner jästen i en bunke. Låt mjölken bli fi...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar