söndag 1 mars 2015
Pavlova med hallongrädde, sharon och daimchoklad
8-10 portioner
4 äggvitor
250 g strösocker
2 tsk maizena
knappt 1 tsk vitvinsvinäger
4 dl vispgrädde
2 dl hallon
2 sharonfrukter
ca 1 hg mjölkchoklad med daim
Vispa äggvitorna hårt i en rostfri bunke alt. glasskål. Vispa ner sockret, lite åt gången. Vispa tills marängen är riktigt hård.
Rör ner maizena och vitvinsvinäger med en rostfri sked.
Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Botten ska vara ca 3 cm hög.
Grädda i 160° ca 45 minuter. Låt svalna ordentligt.
Vid servering: Vispa grädden och rör ner hallonen. Bred hallongrädden över marängbotten. Skär sharonfrukten i bitar, hacka chokladen grovt. Strö sharon och choklad över pavlovan. Servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar