1 kg fransyska
kryddblandning
1,5 msk svartpeppar
1 msk anis
1 msk timjan
marinad
0,5 dl honung
1 dl soya
1 dl rapsolja
1 msk färskriven ingefära
Sätt ugnen på 150°. Rör i marinaden för sig och kryddblandningen för sig. "Mortla" kryddblandningen.
Pensla lite av marinaden på köttet. Strö över kryddblandningen och klappa in den. Sätt in köttet i ugnen. Låt stå i ugnen tills innertemperaturen är 60-65°. Pensla med marinaden minst två gånger under tiden. Låt köttet svalna.
Skiva köttet tunt. Häll över resterande marinad. Låt stå, gärna över natten. Värm köttet försiktigt innan servering.
fredag 6 mars 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar