1 gul lök
1 morot (ca 100 g)
1/2 kruka persilja (eller motsvarande mängd frusen persilja)
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
flingsalt
cayennepeppar
Skala räkorna - spara skalen.
Skala och hacka löken grovt. Skala och skär moroten i bitar. Grovhacka persiljan.
Hetta upp en klick smör i en kastrull och fräs lök, morot och persilja i ca 2 minuter utan att det tar färg.
Sila soppan.
Häll på grädden och vattnet. Smaka av med salt och peppar. Koka i 2 minuter, passa noga så att det inte kokar över.
Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt. Koka ej räkorna!
Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar