Från bakverk och fikastunder
2,25 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mjukt smör
2 ägg
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 krm salt
2 pkt dubbeldaim
Vispa smör, socker och sirap fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget.
Hacka daimen och rör ihop mjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner allt i smörsmeten.
Häll smeten i en form, ca 24 cm i diameter, och grädda i 20-22 minuter i 175°. Låt kakan svalna och kyl den i kylskåp några timmar innan servering. Servera med grädde och kanske jordgubbar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar