4 portioner
2 knippe grön sparris i bitar
1 liten strimlad purjolök
2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
6 dl stark kycklingbuljong (vatten + 2 buljongtärningar)
1 dl grädde
salt och vitpeppar
en nya socker
Räktopping:
5 hg räkor med skal (skalade)
6-8 körsbärstomater (delade)
1 citron (rivet skal)
1/2 dl riven parmesan
flingsalt
svartpeppar
Fräs sparris och purjolök i olja i en stor kastrull, spara några sparrisknoppar till dekoration. Häll i vin och buljong och låt det sjuda i ca 10 minuter tills sparrisen är mjuk. Mixa till en slät soppa och tillsätt grädden. Koka upp på nytt och smaka av med salt, peppar och lite socker.
Dela de resterande sparrisknopparna på längden och blanda med ingredienserna till räktoppingen. Servera soppan i skålar med lite topping i varje skål. Ringla gärna över några droppar olivolja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar