1 putsad fläskytterfilé
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl créme fraiche
2,5 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
2 tsk svartvinbärsgelé
svartpeppar
salt
Skär köttet i knappt cm-tjocka skivor. Stek tills skivorna får fin färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
Gör såsen i stekpannan, använd stekskyn. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan. Häll ner grädde, créme fraîche och kalvfond och låt koka upp. Tillsätt soya och gelé. Smaka av med lite salt och peppar.
Häll såsen över köttet och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter, 225°.
Servera med t ex kokt potatis eller potatisgratäng.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar