4 kycklingburgare
ca 6 hg tunna kycklingfiléer, 4 st
2 msk pressad lime
2 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Paprikasås:
1 liten gul lök
1,5 dl stark ajvar relish
2 msk majonnäs
Avokadomos:
2 avokado
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Servering:
hamburgerbröd
hackad sallad
tomat
Sätt ugnen på 175°.
Lägg kycklingköttet i en skål, tillsätt limesaft, olja, salt och peppar. Rör runt.
Stek kycklingfiléerna på båda sidorna, salt och peppra ev. lite. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek dem färdiga mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Paprikasås:
Skala och finhacka löken, stek den mjuk i kycklingpannan. Tillsätt ajvar relish och fräs under omrörning i 1 minut. Ta pannan från spisen och låt röran svalna. Tillsätt majonnäsen.
Avokadomos:
Skala, kärna ur och mosa avokadon grovt. Press i vitlöken och mosa samman. Smaka av med lite salt.
Montering:
Dela bröden och bred paprikasåsen på underdelarna. Lägg en kycklingfilé på varje, klicka på avokadomoset och toppa med lite hackad sallad och tomater. Täck med bröd.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera