25 g jäst
177 g rumsvarmt vatten
1/2 tsk strösocker
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
245 g vetemjöl
Topping:
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano eller annan örtkrydda
Smula ned jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin i 4-5 minuter. Degen är kladdig!
Skrapa ut degen och lägg över den i en inolja bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa i 1 timma. Sätt ugnen på 200°.
Olja in en form ordentligt (använd 1,5 msk olja). Ta upp degen och lägg ned den i formen. Tryck ut degen ut i kanterna.
Blanda olja och krydda till toppingen. Häll den över degen i formen och pensla ut ordentligt. Tryck gropar i degen med dina fingertoppar. Gör degen så bucklig du kan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, eller till innertemperaturen är 94°.
177 g rumsvarmt vatten
1/2 tsk strösocker
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
245 g vetemjöl
Topping:
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano eller annan örtkrydda
Smula ned jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin i 4-5 minuter. Degen är kladdig!
Skrapa ut degen och lägg över den i en inolja bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa i 1 timma. Sätt ugnen på 200°.
Olja in en form ordentligt (använd 1,5 msk olja). Ta upp degen och lägg ned den i formen. Tryck ut degen ut i kanterna.
Blanda olja och krydda till toppingen. Häll den över degen i formen och pensla ut ordentligt. Tryck gropar i degen med dina fingertoppar. Gör degen så bucklig du kan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, eller till innertemperaturen är 94°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar