lördag 14 januari 2017
Lobster roll
4 personer
nästan en hel limpa oskivat vitt formbröd
2 ganska så små humrar
ca 1 dl creme fraiche
1 stor matsked färsk majonnäs
några droppar pressad citron
en stor klick smör
Ta ut allt hummerkött ur humrarna (även ur klorna) och skär i mindre bitar. Blanda med crème fraîche, majonnäs och smaka av med citron.
Skär 4 stycken ca 3-cmtjocka skivor av formbrödet. Skär ett snitt i varje brödbit så att det blir som en klämma. Stek brödet på medelvärme i smör tills de fått fin färg.
Låt brödet svalna något och fyll det med hummerröran.
Servera med en sallad, hemmagjorda pommes frites och smörsås med vitlök och citron.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar