lördag 14 januari 2017
Smörsås med citron och vitlök
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 dl matlagningsvin
250 g smör
1 msk citronsaft från färsk citron
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
Blanda löken med vinäger och matlagningsvin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften, det tar ungefär 5 minuter.
Ta fram en ny kastrull och sila över såsen (sila bort löken).
Sätt tillbaks kastrullen på medelvärme och klicka i smöret samtidigt som du rör under kraftig vispning tills du har en slät sås.
Ta kastrullen från värmen och smaka av såsen med salt, vitpeppar och citronsaft.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar