onsdag 2 november 2011
Bagels
12 stycken
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2,5 tsk salt
2 msk flytande honung
13,5 dl vetemjöl special
vatten
1 msk socker/liter vatten
1 äggvita
ev. frön av olika se slag
Smula sönder jästen i en assistent och häll över det ljumna vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i ca 5 minuter. Låt jäsa i 1 timma.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar som formas till runda bullar som man sen trycker ett hål i. Snurra sen bageln runt fingret så att hållet blir så stort du vill ha det. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk. Var noga med att bagelsen inte fastnar i bakplåtspappret - i så fall sjunker de lätt ihop när de ska läggas över i det kokande vattnet.
Koka upp vatten tillsammans med socker i en stor kastrull. Lägg försiktigt i 2-3 bagels åt gången och låt koka ca 4 minuter (2 minuter på varje sida). Lyft upp med hjälp av hålslev och låt rinna av på ett galler innan de läggs på en bakplåtspappersklädd plåt och penslas med äggvita. Strö ev. över frön av olika de slag. Baka ca 15 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar