ca 8-10 personer
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl socker
100 g philadelfiaost
1 dl krossade polkagrisar
Krossa polkagrisarna, det gör man lättast genom att lägga dem i dubbla plastpåsar, ta en handduk runt påsarna och banka på dem med hammare.
Ta fram tre bunkar. Häll grädden och vaniljsocker i en bunke, äggvitor i en bunke och äggulor, socker och philadelfiaost i en bunke. Vispa allt för sig. Börja med äggvitorna som ska vispas hårt. Vispa sen grädden så att den också blir hård och vispa slutligen äggulesmeten en stund. Om man vispar i denna ordningen behöver man inte diska visparna emellan....
När alla är vispat blandas grädde och äggulesmet först ihop. Tillsätt sen de krossade polkagrisarna och tillsätt slutligen äggvitorna (rör ner dem försiktigt). Häll upp glassen i en form och ställ i frysen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar